четвъртък, 2 януари 2014 г.

Момичето под гъбката

Дете.
Усмивка. 
Морски бриз.
Сладолед.
Шишарки. 
Горски ягоди.
Букет полски цветя.
Синьо.
Палачинки.
Бурканче ароматно сладко.
Трева, покрита с малки капчици роса.
Пухкав плетен пуловер. 
Снежен човек.
Чаша топъл чай. 
Карамел.
Прегръдка........................................................или просто
момичето под гъбката, Наталка.
Моята приятелка.   

Една от гозбите на Наталка, накипрени патладжанчета.


500 гр. кайма
3 големи патладжана
кимион
черен пипер
3-4 домата 
1 глава лук
4-5 скилидки чесън


Патладжаните се нарязват на филийки и се запържват леко. Във всяко парче се слага по малко от каймата ( омесена с кимиона и черния пипер) и се увива на рулце. Забожда се с клечка за зъби и се нарежда в тавичка. Навитите рулца се заливат със сос от настърганите  домати и нарязаните на ситно лук и чесън. Посолява се на вкус и се пече на умерена фурна.
Трябва да си призная че се опитах да намеря по-мързелив начин за приготвяне на това ястие.
Пробвах да наредя ред патладжан, ред плънка, пак патладжан и отгоре соса, но вкусът не е същия. Рулцата стават вълшебно вкусни.



Това беше от мен.Няма да съм многословна, защото това беше първото ми гостуване и се вълнувам! Благодаря ти Стефче за поканата да отскоча до " Шаренкото" ти местенце!







1 коментар:

  1. Аз бих изпържила филиите патладжан, за да омекнат. Тогава ще се навиват на рулца много по-лесно! Чудесна идея за патлажанена муска ми даде.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване