четвъртък, 8 май 2014 г.

Порция сладичко и пролетна свежест







 Чийз кейк на бързо и без печене
  
Приготвя се за около 15 минути, престоява една нощ в хладилник
10-12 парчета

250 гр. шоколадови бисквити с карамелен пълнеж
90 гр. масло, разтопено и охладено
300 гр. животинска сметана, добре изстудена
500 гр. крема сирене (Филаделфия)
200 гр. пудра захар
1 пк. желатин, разтворен в 7-8 супени лъжици вода
1 пк. ванилиия 
8 бр. бисквитки натрошени на едри парчета

Бисквитите се натрошават на трохи, смесват се с маслото и се разпределят на дъното на тортена форма с падащи стени като се притискат добре. Сметаната се разбива на гъст крем, крема сиренето, пудрата захар и ванилията се разбиват с миксер, прибавят се към сметаната. Накиснатият желатин се разтопява на водна баня като се внимава да не заври, по малко се добавя от сместа за да се темперира и да не се пресече, след което се прибавя към сметановата смес, слагат се и парченцата бисквитки, разбърква се добре и се изсипва върху бисквитената основа. Охлажда се за една нощ и се украсява с едри карамелени парченца.

 
Това е последното парченце.

 


А  това ми напълни душата.






2 коментара:

  1. Отговори
    1. Приятно свежо е, а и това, че се приготвя бързо е много голям плюс. Следващият път мисля да добавя и пресни ягоди към сметановата смес. Усмивки!

      Изтриване