събота, 28 юли 2012 г.

Мързелива панакота и . . . .

   Ако ви се намира из хладилника кофичка заквасена сметана (400 гр. ) и пакетче желатин в шкафа - вече имате мързелива панакота или както в техникума по готварство му викахме -  млечно желе.   
  Сметаната ( на стайна температура ) се разбърква със захар на вкус и към нея се добавя разтвореният на водна баня предварително накиснат във вода желатин. Сипваме в купички, чакаме да стегне в хладилника, топваме купичките в гореща вода за 30 секунди и обръщаме в чинийка, сервираме с домашно сосче от горски плодове и пресни такива, ако имаме налични.                             
  Картичка за кръщенето на едно малко бебче. С налични  материали ( някой слънчев ден и аз ще си купя от красивите хартии и другите прекрасни джунджурийки за правене на картички :, ) и от сърце за Тео и неговата майка Ани.


Няма коментари:

Публикуване на коментар